СНЦ Вярност с пресконференция в Община Стара Загора – против гей парада в София

Като се замисли човек, слаба държава, калпав народ. За последното в последните месеци – хиляди доказателства и уви, нито едно опровержение. Но вероятно все някъде промяната трябва да започне, при което, вероятно да я подкрепи и властта. Или пък да я облече в някаква формена официалност?

За голямо мое учудване, община Стара Загора е приютила пресконференция на едно местно СНЦ с името Вярност. Група млади хора, които с ученически плам са решили този път да протестират против гей парада. За разлика от предни инициативи, когато протестираха срещу свети Валентин, срещу „безконтролното раздаване на презервативи и говоренето за секс на публични места от разни младежки НПО “ или просто с факли за България.

Но да обърнем внимание на дребни детайли от видеото:

Още около първата минута се дефинира „Гей парадът е проблем с национално значение„. Да не се чудите, че чак в Стара Загора му се чува екота. „Това е безнравствено шествие, което ще премине по улиците на София. Поредният опит за налагане на деструктивно явление – хомосексуализъм.

Минава се през кратка научно-историческа сказка за хомосексуализма – причина за деградирането на древна Гърция и древен Рим. СНЦ Вярност очаквали да дойде и представител на Църквата, за да обясни как с помощта на вярата, хомосексуализмът може да бъде лекуван – да бъдат освободени от това си състояние… Александър Мечев е силно притеснен от снимка, която е видял – двама мъже си правят френска любов на улицата. Гласът му трепери. На снимката е имало и пет годишно дете. Изказва се Любомир Вълков, с просторен анализ на хомосексуализма. Явно е поканен за съвет, като човек с опит. Да, той не толерира семейства от двама мъже, от две жени по-можело. Всички съмнения трябва да бъдат насочени към Франция,“френската нация си е малко по-особена„.Към края един от участниците казва „Човек е длъжен да е расист в днешно време.

Предлагам ви и самото видео…

Всъщност, като се замисли човек, гей парадът е основен проблем на държавата ни. Двеста триста човека, които ще дефилират по улиците на София, горди от това, че са нещо различно. Вероятно не са проблем хилядите други, които ще се шмугват в околните улички, засрамени от моралната и конюнктурната си педерастия. Но срещу това явно никой не иска да се изкаже…

Накратко казано, имаме прецедент. В прес-залата на община Стара Загора, където би трябвало да се представят официални събития и начинания, в полза на общността, дефилира СНЦ Вярност, което твърди, че е против част от тази общност. С треперещи гласове, момчетата коментират упадъка на древния Рим, агресията, която хомосексуалистите предизвикват с парадите си, притесненията им за семейството и християнските стойности. Да, те не са против хомосексуалистите, но не одобряват показността на парадите.

Добре, аз също не одобрявам нещо – възможно ли е общината на града ми да подкрепя СНЦ Вярност в техния определено дискриминационен подход към част от тази общност и техните права на изява? Защо след като СНЦ Вярност имат право да минават с факлите си и да се изказват против раздаването на презервативи, други да нямат право да раздават презервативи, а трети да ги използват, с когото решат за добре.

Възможно ли е общината съзнателно /или несъзнателно/ да е предоставила място за събитие на организация, чиито цели са от съмнително обществен характер. Дали това не е начало на нов и революционен обществен протест срещу не-нормалността,в който ще:

- изгорим книгите на Гор Видал, Оскар Уайлд или Мишел Фуко, защото таковата…книги…абе, какви книги бе…

- да изтрием от картите на света Париж и Берлин, защото кметовете им…таковата…

- да не допуснем никога  сър Елтън Джон в Стара Загора, дори и да ни се моли, защото и той, таковата…

- Франция, защото са таковата, повече не ги признаваме…

- възможни са още хиляди други дребни акции, в полза на добрата кауза.

И аз не  харесвам хората, които парадират с идеите си. Особено ако идеите им са против част от това общество, на което и аз съм представител. Не виждам нищо лошо в хомосексуализма, далеч съм от идеята за неговата пагубност, както и за вредата му към семейството. Хубаво е всеки да има вяра в себе си и в правото си да бъде това, което иска и може да бъде. И просто да бъде.

Но виждам лошо, ако една група започва да иска да наруши правата на друга група, при това „в името на нейното добро“. Пресконференцията завършва с „Човек е длъжен да е расист в днешно време„. Дали другият път няма да започне с това, а темата да е еврейската световна конспирация или пък радикално предложение да не се празнува Световният ден на ромите, защото…ми парадират с това, че са роми. Още по-лошо е, ако община Стара Загора застава зад подобни идеи, дори и индиректно…по какъвто и да е начин. Пък уж бяхме част от свободна и либерална Европа.

Ивайло Тончев

 P.S. Дописвам с малко трезви сутрешни мисли. Стана ми чудно – добре, на няколко пъти бе повторено, че гей парадът обхваща 200-300 човека. Защо е необходимо да се прави тогава национална подписка, която вече обхващала няколко хиляди….Вероятно за по-добро информационно осведомяване на медии, граждани и всички заинтересувани за събитието…В този контекст, проявата на СНЦ Вярност е добра рекламна акция, за което ги аплодирам, за проявена съпричастност и желание за медийна подкрепа на събитие, на което те придават национален характер. Само участието на община Стара Загора не ми е ясно още…

17 коментара по „СНЦ Вярност с пресконференция в Община Стара Загора – против гей парада в София

 1. Подписах се,че съм против този парад!С риск да ме обвини някой в дискриминация,аз лично не подкрепям подобни публични изяви и мисля,че те нямат абсолютно никакъв положителен принос!Това е!Не желая да бъда свидетел на това явление!

  • страхотно , браво , натрапената да си кажем открито – педерастия – ме отвръщава ………

  • Може би,ако бяхме по-толерантни и широко скроени, нямаше да се налага толкова показно и грубо да се демонстрира нечия ориентация. Всички щяхме да сме едно цяло,без дискриминация и такива отчаяни опити от страна на "различните" (за мен те не са такива) да покажат своята гледна точка!

  • Педерастията е следствие от разстройство на сексуалния нагон,което е в разрез с общоприетите норми за морал.Наркоманията е хронично рецидивиращо състояние,което също по една или друга причина попада в графата на психическите разстройства!Следвайки тази логика и мотивацията на някои хора за толерантно отношение към гейовете,то и наркоманите би трябвало да има претенциите за НАРКО ПАРАД!Е,нормално ли е това ми кажете?!

  • Откакто четох една статия за "Креативният секс на елита в Норвегия" (http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/17/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0/), въпреки че съм широко скроен човек, много либерален и с отлична поносимост към хомо предпочитанията, нещо в мен бе посечено и вече съм на мнение, че подобно афиширане даже е вредно за подрастващите и следва да бъде забранявано. Аз не ходя полугола по улиците, за да афиширам сексуалността си! Защо те трябва да го правят? Вето!

  • Боже,боже,боже….

 2. Подписах се,че съм против този парад!С риск да ме обвини някой в дискриминация,аз лично не подкрепям подобни публични изяви и мисля,че те нямат абсолютно никакъв положителен принос!Това е!Не желая да бъда свидетел на това явление!

 3. И аз нямам нищо против педерастите, стига да не се афишират и рекламират толкова нагло. Кой им пречи да си упражняват любовта както и където си поискат, че да се налага да афишират и рекламират противоестествените си влечения пред очите на всички? В този ред на мисли се сещам за един виц: Какъв е този шум на улицата, Джон?
  - Гей парад, сър.
  - И какво искат?
  - Еднополова любов, сър.
  - И кой им забранява, Джон?
  - Никой, сър.
  - Тогава защо крещят?
  - Педераси, сър…

 4. Най-справедливо ще е да си организират хетеро-парад, да си поканят проститутки и да осъществят полови контакти с тях в центъра на столицата, за да покажат колко са правдиви в сексуалната ориентация, да си начешат крастата и да има мир :D

 5. Pingback: Право на отговор на СНЦ Вярност по повод публикацията ни “ СНЦ Вярност с пресконференция в Община Стара Загора – против гей парада в Соф

 6. Pingback: Право на отговор на СНЦ Вярност по повод публикацията ни “ СНЦ Вярност с пресконференция в Община Стара Загора – против гей парада в Соф